دانش پورشفیعی در رزونامه وطن امروز نوشت: از زمان اعلام افزایش قیمت نان تا ابلاغ و اجرا و سپس جلوگیری از اجرای ابلاغیه افزایش قیمت نزدیک به 15 روز طول کشید. ستاد تنظیم بازار مصوبه افزایش 15 درصدی قیمت نان را به اتاق اصناف ایران ابلاغ کرد. اتاق هم 30 آبان امسال در نامه‌ای افزایش 15 درصدی قیمت نان به همراه جدول اوزان چانه خمیر انواع نان سنتی را به اتاق‌های اصناف استان تهران ابلاغ کرد.
سپس با تأخیری چند روزه و پس از بررسی وزن چانه‌ها، قیمت‌های جدید را 4 آذر به اتحادیه‌های صنف نانوایان سنتی تهران و اتحادیه صنف نانوایان سنگکی تهران ابلاغ کرد و نانوایان از روز 5 آذر اجازه پیدا کردند نان‌های لواش، سنگک، تافتون و بربری را با نرخ جدید طبخ کرده و به مردم بفروشند. اما این مصوبه دوام چندانی نداشت و 4 آذر از سوی علی فاضلی، رئیس اتاق اصناف ایران و تهران دستور توقف افزایش قیمت نان اعلام شد. فاضلی در گفت‌وگو با «وطن امروز» دلیل این توقف را اختلاف زیاد بر سر تعیین وزن چانه‌ها، قیمت آرد و هزینه‌های نانوایی‌ها برشمرد. فاضلی در پاسخ به این پرسش که توقف افزایش قیمت نان تا چه زمان ادامه دارد؟ گفت: تا زمانی‌که همه ابهامات آن برطرف شود، چرا که هم تولیدکننده و هم مصرف‌کننده از افزایش قیمت صورت گرفته ناراضی بودند. وی درباره اینکه چه زمان قیمت نهایی نان اعلام خواهد شد، افزود: این موضوع در نخستین جلسه ستاد تنظیم بازار تعیین تکلیف خواهد شد، چرا که ما هم مباحث زیادی برای بیان کردن در این‌باره داریم.
وی در پاسخ به پرسشی درباره ثابت ماندن قیمت آرد به‌رغم افزایش قیمت نان و اینکه آیا این موضوع مانند گذشته، فساد و رانت ایجاد نمی‌کند، اظهار داشت: به‌طور قطع فساد شکل خواهد گرفت. وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره اینکه آیا احتمال دارد قیمت نان در همه نانوایی‌ها چه آزادپز و چه غیرآزادپز یکسان شود؟ و آیا این درخواست اصناف است؟ گفت: بله! ما می‌خواهیم قیمت نان در همه نانوایی‌ها یکسان شود.  وی در ادامه کاهش وزن چانه‌های نان در مصوبه جدید و بروز اختلاف‌نظر در این‌باره را یکی از دلایل توقف مصوبه گرانی نان اعلام کرد و گفت: وزیر صنعت، معدن و تجارت دستور داده است افزایش قیمت نان ابلاغ نشود تا در جلسه ستاد تنظیم بازار دوباره به بحث گذاشته شود. فاضلی در پاسخ به اینکه آیا اتاق اصناف برنامه‌ای برای بازدید و بازرسی از نانوایی‌هایی که خودسرانه قیمت نان را افزایش داده‌اند ندارد، گفت: به طور قطع اتاق اصناف تهران برای این موضوع تیمی را آماده کرده و به بازرسی خواهد پرداخت و تخلفات نانوایی‌هایی که غیرقانونی قیمت نان را افزایش داده‌اند، پیگیری خواهد کرد.
اگرچه اتاق اصناف تهران دستور توقف افزایش قیمت نان را صادر کرد اما نانوایی‌ها حاضر به بازگرداندن قیمت‌ها به عدد قبل از افزایش نیستند. بازدید خبرنگار «وطن امروز» از برخی نانوایی‌ها در سطح شهر تهران بیانگر آن است که بیشتر نانوایی‌ها به ویژه نانوایان آزادپز با نصب قیمت جدید به صورت دستنویس روی ابلاغیه قدیمی قیمت نان، نان‌های خود را به قیمت‌های‌ من‌درآوردی و دلخواه خویش به مردم می‌فروشند. به‌عنوان نمونه یک واحد نانوایی لواش در خیابان دبستان(منطقه7 تهران) هر قرص نان خود را به قیمت 500 تومان به مردم می‌فروشد و در پاسخ به این اعتراض که نان گران نشده، می‌گوید: «ما آزادپز هستیم و نان را به قیمت جدیدی که خود تعیین کرده‌ایم، می‌فروشیم». نانوایی آزادپز سنگک در محدوده پاسداران (منطقه3 تهران) نیز با فروش نان‌‌های یک رو کنجد خود به قیمت 2000 تومان، دلیل این گرانفروشی را افزایش قیمت اعلام کرده و در پاسخ به اینکه جلوی هرگونه افزایش قیمتی گرفته شده است، می‌گوید: «نان‌ را گران کرده‌اند و ما هم به قیمت جدید می‌فروشیم. هنوز هم به ما اعلام نکرده‌اند که ابلاغیه افزایش قیمت نان متوقف شده است».
این سخن نانوایان در حالی عنوان می‌شود که از سوی اتحادیه‌های صنفی مربوط به هیچ‌یک از نانوایان شهر تهران ابلاغیه‌‌ای مبنی بر افزایش قیمت نان ارسال نشده است که ایشان آن را ملاک کار خود قرار می‌دهند.  این بی‌نظمی و اقدام خودسرانه واحدهای صنفی نانوایی برای افزایش قیمت نان نشان از آن دارد که اتاق اصناف تهران و اتحادیه‌های صنفی نانوایان سنتی و سنگکی تهران بازار را به حال خود رها کرده و بر آن نظارتی ندارند در حالی که اگر نظارت انجام می‌شد نانوایی‌ها نمی‌توانستند تا امروز که بیش از 15روز از توقف دستورالعمل افزایش 15 درصدی قیمت نان می‌گذرد، نان را با قیمت دلخواه خود و گران‌تر از قیمت مصوب به مردم بفروشند.

ارسال پاسخ

لطفا نظرتان را وارد کنید!
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید